utorok 11. januára 2011

The Picasso of Pastry

Reč je o preslávenom francúzskom cukrárovi Pierre Hermé. Svoju kariéru začal už v štrnástich rokoch ako učeň legendárneho Gaston Lenôtre, pričom v 24 rokoch prevzal slávnu pastry kitchens in Fauchon v Paríži. Bolo to práve vo Fauchon, kde si jeho neobyčajné dezerty začali získavať celosvetovú pozornosť. V roku 1997 začal spolupracovať s obľúbeným parížskym Ladureé, kde riadil otváranie ich novej reštaurácie na Champs-Elysées. V tom istom roku bol ohodnotený ako France´s Pastry Chef of the Year. V súčasnosti vlastní niekoľko podnikov v Paríži a Tokiu, ktoré vraj rozhodne nemajú núdzu o zákazníkov...Azda najznámejšou cukrovinkou sú jeho povestné macarons, ktoré oplývajú desiatkami chutí a farieb. No mne stačí pozrieť na hocijaký dezertík z jeho dielne a odpadávam...a chuť?...tá musí byť určite neopísateľnáááá...

Pierre Hermé




No a najlepšie na tom celom je, že od Vianoc sa teším nádhernému darčeku, ktorým ma potešil môj miláčik, a to hneď dvomi knižkami od Pierra. Veľmi ma tým prekvapil, lebo o tom, že po knižke od tohto autora túžim som sa mu zmienila možno raz-dvakrát. Knižočky už trošku poznám, pretože ešte keď sme boli v Mníchove, tak som často chodievala do obrovského kníhkupectva Hügendubel na Marienplatzi (iba v tomto jednom ho mali) a dlhé hodiny som si v nich listovala:) Nižšie pridávam ich obrázky a aj malý kukuč dovnútra:) Sľubujem, že na blogu budem často pridávať receptíky z týchto úžasných knižiek...

Desserts and Chocolate desserts by Pierre Hermé

























Chocolate macarons






















Lemon tart

10 komentárov:

  1. ooooch,Evinka,od zavisti som az zelena:))))))samozrejme v dobrom:))nadherny darcek,ktory len potvrdzuje,ze si ta tvoj milovany vsima♥..:)to ja som dostala od toho mojho na Vianoce vsetko mozne,len nie to ,po com som okato poskulovala:)))
    (mauka)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. chichi:)))chápem Mati, chápem. Ale nenamýšľaj si až toľko o mojom milom, to tieto Vianoce boli akési výnimočnejšie, čo sa dárečkov týka (som ho podpichovala, že asi preto že sa chystá svadba:) ale knižky sú to naozaj kráásne....

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Evka najkrajšie na darčeku je že ťa tvoj drahý vie počúvať a vie čo by ťa potešilo:) Krásne knihy a teším sa ako budeš postupne pridávať receptíky z nej a na nádherne fotečky od teba:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Andrejka: no ved ja si to velmi vazim, je to proste poklad:) a Adka mozes sa uz teraz tesit na receptiky od Pierra - to budu lakocinky:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Vuaaav, tak tie knizky ti zavidim!! To musi byt nadhera v nich listovat ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Andrea: Adi, to veru je naaaadhera!!! Knizky su fakt krasne, inspirativne, proste uzasne....

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Milujem tento typ knih!!! Mam doma uz vselico. Len najhorsie na nich su tie vycitky, ze nemam cas uvarit vsetky recepty z nich. To by som potrebovala aspon 3 zivoty! A tak len listujem a predstavujem si ako to asi chuti a len si robim zalozky. Uz mam taku zasobu receptov z knih a casopisov, ze som si zakazala cokolvek ine kupovat a moj priatel povedal, ze ked pojdeme spolu byvat, tak mi bude musiet zriadit izbu iba na toto!
    Krasne knizky! Gratulujem!

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Dora: dakujem Dorka, knizocky su fakt super, len toho casu keby bolo viac, to mas pravdu. A som rada, ze nie som sama, co doma skreckuje najroznejsie knizky, vystrizky, casopisy zaoberajuce sa jedlom. Ja mam toho tiez velmi vela a kedze uz byvam s priatelom, tak to mam rozdelene - nieco mam v nasom bytiku a nieco u nasich doma. Obcas to priatela aj vytaca a na toto moje kulinarske hobby frfle a potom mi kupi taketo skvele knizky:)))A veru izbicka iba na tieto veci by sa zisla aj mne:))

    OdpovedaťOdstrániť
  9. je to posadnutosť. Jedna z mála drog bez negatívnych účinkov :-)))

    OdpovedaťOdstrániť